s. Delafont

Innovatieve aanpak

Het Maison S. Delafont, producent van heerlijke wijnen uit de regio’s Languedoc en Cévennes in Frankrijk, zet zich in voor een innovatieve en militante aanpak om de waarde van zijn terroir te vergroten. Samuel Delafont laat zich voor de bedrijfsvoering van zijn wijngaarden inspireren door permacultuur, met veel respect voor de biodiversiteit.

Samuel Delafont komt niet uit een familie van wijnmakers. Maar zijn nieuwsgierigheid naar de wijnwereld heeft elke stap van zijn carrière gemarkeerd. Het is dankzij zijn creatieve geest, die hem in staat stelt een nieuwe kijk op wijn te werpen, dat S. Delafont Barrels nu de roestvrijstalen vaten produceert die zijn handelsmerk zijn. Op dezelfde manier benadert hij de wijnbouw door te experimenteren met nieuwe benaderingen geïnspireerd door permacultuur.

De wijngaard

De productie van s. Delafont bestaat uit 4 wijnassortimenten, de Libre Cours, Mosaïque en Crus, die het resultaat zijn van hun werk als Négociant-Eleveur, en het Sélection Parcellaire-assortiment, dat afkomstig is van de micropercelen in de Cevennen en Limoux BGA-gebieden, die in permacultuur worden uitgevoerd.

Onze selectie

 

MIJN SLIJTER

 Thuisbezorgd 48 uur

 Direct leverbaar

 Persoonlijke aandacht

 Winkel in Oosterbeek