Provence
LIGGING
De Provence is de oudste wijnregio van Frankrijk, zo’n 2600 jaar geleden was er hier al sprake van wijnbouw. Dankzij de Romeinen kwam er vrede en welvaart in de regio hetgeen de wijnproductie ten goede kwam.
ROSÉ WIJNBOUW
De Cotes de Provence is de laatste decennia uitgegroeid tot een walhalla voor rosé wijnbouw. Met name door het aangename klimaat en de prachtige omgeving kwamen er veel investeerders en rijke zakenlieden om uitstekende wijnen in te maken in een meer dan aantrekkelijke omgeving. Zo zijn er steeds minder producenten die aan de coöperatie leveren maar men bottlet en vermarkt meer en meer zelf de wijn.
BODEM
De bodem in de Provence is verdeeld in drie delen: het deel aan de kust met voornamelijk graniet en zeer oude leisteen, het deel wat lager ligt met veel rode zandsteen, klein en zand en de hoger gelegen delen met voornamelijk een kalkhoudende bodem. Het klimaat is er droog met veel wind hetgeen de regio zeer geschikt maakt voor biologische wijnbouw.
De vier klassieke druivenrassen die worden gebruikt in de Provence zijn: Grenache, Cinsaut, Mourvèdre en Tibouren.